13 martie 2014
Muzeul Naţional de Istorie a României invită publicul la cel de-al doilea curs multidisciplinar din cadrul programului Duminica la muzeu
Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) are plăcerea de a organiza al doilea curs multidisciplinar din cadrul programului educativ Duminica la muzeu, în data de 16 martie 2014, începând cu ora 11.00, la sediul muzeului, din Calea Victoriei nr. 12, Bucureşti.
Dacă la prima întâlnire, pe tema ”Metode ştiinţifice de analiză a operelor de artă şi arheologice; autentificarea şi depistarea falsurilor“, cei prezenţi au descoperit cum îi pot ajuta cunoştinţele din domeniul fizicii şi chimiei la autentificarea operelor de artă, la cea de-a doua întâlnire, publicul are posibilitatea de a opta, în funcţie de vârstă şi preferinţe, pentru două activităţi: - Atelier de modelaj în material fimo, după bijuterii inspirate de piesele din expoziţia permanentă Tezaur Istoric, sub competenta îndrumare a doamnei Simona Mateescu, grafician şi specialist în desen ştiinţific, respectiv arheologic; participanţii la atelier vor primi fise de lucru bilingve (română-engleză), pe care sunt reprezentate piesele pe baza cărora se va lucra; numărul maxim de participanţi este de 25 copii, cu vârsta cuprinsă între 9-18 ani; - Vizionarea documentarului “The Crown Jewels of the United Kingdom” – fără subtitrare, o modalitate foarte bună de a învăţa termeni de specialitate în limba engleză şi de a exersa listening-ul – care prezintă bijuteriile Coroanei Regatului Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, expuse în celebrul Turn al Londrei; această activitate se adresează atât însoţitorilor copiilor participanţi la atelierul de creaţie, cât şi altor doritori şi va fi coordonată de doamna prof. Daniela Niculescu, absolventă a „Facultăţii de limbi şi literaturi străine“, specializarea engleză – germană.
Pentru fiecare participare se achiziţionează un bilet de acces în muzeu cu valoarea de 7 lei, de la Casa de bilete. Înscrierile se fac la dna. prof. Daniela Niculescu, coordonatorul programului, la numărul de telefon 0731 252 834.
citeşte mai departe...
BIBLIOGRAFIE:
Sursa: http://cimec.wordpress.com , 2014 |