Pagina principală
 



ENDA
   Listă alfabetică articole
   Ultimele articole
   Clasament articole
   Hartă articole
   Asoc. Cult. Enciclopedia Dacica (2)
   Echipa ENDA (4)
   Activități ENDA (2)
   Voluntariat ENDA (5)
   Comunicate ENDA (3)
   Rapoarte de activitate (3)
LEGIO DACICA
   Prezentare (1)
   Activități (8)
   Poveștile Legio Dacica (15)
GENERALITĂŢI
   Terra Dacorum (24)
   Economia (12)
   Arta (6)
SOCIAL
   Regii (15)
   Personaje (6)
   Societate (3)
   Origini (2)
   Triburi (83)
   Împăraţii traco-daci (1)
SPIRITUALITATE ŞI CULTURĂ
   Ştiinţă (1)
   Kogaionon (7)
FENOMENUL MILITAR
   Armele (34)
   Seniorii războiului (7)
   Arhitectura militară (4)
   Cetăţile (20)
   Războaiele dacilor (17)
   Civis Romanus (7)
   Romanii (3)
CONEXE
   Dinastii imperiale (2)
   Migraţiile (10)
   Etnografica (6)
   Apoulon (5)
BIBLIOTECA VECHE
   Cuprins
   Surse elene (103)
   Surse latine (140)
   Surse româneşti (97)
   Surse diverse (9)
   Lapidarium (7)
   Traduceri (177)
BIBLIOTECA CONTEMPORANĂ
   Articole online
   Cărți online
   Periodice (58)
   Recenzii (12)
   Articole știinţifice (1)
   Repertorii arheologice (3)
   Surse contemporane (9)
BIBLIOTECA PDF
   Surse contemporane (8)
   Surse vechi (7)
UNIVERSITARIA
   Lucrări de licenţă (2)
   Cursuri (4)
ISTORIA ALTFEL
   Dacia 3D (10)
   Arheologie experimentală (3)
   Trupe de reconstituire istorică (1)
   Reconstituiri istorice (1)
   Filme artistice (4)
   Grafică (3)
   Poezii (12)
   Legende şi povestiri (3)
   English papers (55)
ZIARUL PERSONAL
   Borangic Cătălin (35)
   Marcu Marius (5)
   Velico Dacus (57)
MULTIMEDIA
   Imagini
   Video (36)
   Podcast (1)
INTERNET
   Resurse WWW (2)
   Ştiri (430)
   Diverse (2)


Pagina principalăHartă siteArhivă ştiriListă alfabetică articoleClasament articoleContact ENDA pe FacebookCanal Youtube ENDAENDA pe TwitterNoutăţi ENDA prin canal RSSAbonare newsletter Distribuie pe FacebookDistribuie pe TwitterDistribuie prin email

ASOCIAŢIA INFOTURISM VA PROMOVA MOLDOVA CU 1 MILION DE EURO

PRECIZARE! Prezentul material NU este o producție ENDA, este o preluare de informație în baza legii 8/1996, Cap. III, Art. 9, Pct. e. Textul de mai jos nu este un material științific, ci un articol de presă, prezentarea lui nu are caracter de informare ci evenimențial și nu reflectă punctul de vedere al ENDA, ci al autorului materialului.


2011-02-27

După 12 luni de la demararea acestui proiect se aşteaptă ca numărul de turişti să crească cu 15%
Asociaţia Infoturism a demarat proiectului "Promovare online şi offline a obiectivelor naturale şi antropice cu potenţial turistic major, zona Nord-Est", finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, iar valoarea totală a proiectului este de 1.003.898,64 lei, din care: valoarea totală eligibilă este de 735.422,42 lei (finanţare nerambursabilă şi contribuţia beneficiarului); valoarea neeligibilă estimată inclusiv TVA aferentă acesteia este de 91.974,84 lei; valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile este de 176.501,38 lei, au anunţat reprezentanţii Asociaţia Infoturism, o organizaţie neguvernamentală. Proiectul se va deşfasură pe o perioadă de 12 luni. "În cadrul acestui proiect vor fi promovate 70 de obiective turistice din Moldova care nu au fost valorificate până acum. Investiţia în acest proiect depăşeşte 1 milion de euro şi suma aceasta va ajuta la crearea unui portal, promovarea acestui site şi alte activităţi. Ne aşteptăm ca această promovare să crească numărul de vizitatori, care vor ajunge în Moldova, cu 5-15%" , a declarat Stelian Mitu, manager proiect în cadrul unei conferinţe. "Am depus actele pentru finanţare în ianuarie 2010, iar în februarie anul curent Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului a aprobat această cerere", a mai adăugat Stelian Mitu.
Infrastructura şi cazarea sunt deficitare în această zonă, dar trebuie ca Moldova să fie promovată
"Una din marile noastre probleme în România este promovarea. Dacă un turist din străinătate caută un site care să conţină toate informaţiile despre România nu va găsi. Dar un prim-pas este acest proiect care va aduce toate informaţiile necesare despre Moldova, o regiune din România. Moldova este o zonă cu potenţial, dar până în momentul de faţă sub 25% dintre obiectivele care se găsesc aici sunt promovate" , a spus Traian Bădulescu, consultant turism.
Este adevărat că infrastructura şi cazarea sunt deficitare, dar trebuia să se pornească de undeva. Numărul de pensiuni este în creştere, dar hotelurile din regiune sunt între 1 şi 3 stele. Aşadar iniţiatorii acestui program mizează pe creşterea numărului de turişti pe baza promovării acestei regiuni, iar cu banii proveniţi de la aceşti turişti să se înceapă o dezvoltare a acestei zone cu ajutorul autorităţilor şi a localnicilor.
Scopul proiectului este de a contribui la dezvoltarea şi consolidarea turismului intern
Obiectivul general al proiectului îl reprezintă promovarea cu impact naţional a potenţialului turistic al produselor mai puţin cunoscute specifice Regiunii Nord-Est, creşterea atractivităţii turistice a Regiunii Nord-Est, a ofertei turistice şi a investiţiilor, asigurând baza de informare necesară pentru atragerea şi orientarea turiştilor.
Se vizează promovarea cu impact naţional a unor resurselor turistice specifice ale Regiunii Nord- Est, componente ale mediului natural şi antropic, anume obiective turistice de mare potenţial care în acest moment sunt insuficient cunoscute şi promovate.
Principalele obiective specifice ale acestui proiect sunt: promovarea offline şi online cu impact naţional a resurselor turistice enumerate mai sus; creşterea numărului de turişti în zona obiectivelor promovate faţă de anul 2009; dezvoltarea şi consolidarea interesului turiştilor interni şi internaţionali faţă de resursele turistice promovate din regiunea Nord-Est; creşterea turismului ca volum, diversitate şi arie, în zona produselor promovate; ridicarea nivelului de cunoaştere a resurselor turistice promovate din zona regiunii Nord-Est; creşterea gradului de informare a turiştilor asupra resurselor promovate;
Activităţile ce fac obiectul proiectului au ca scop îmbunătăţirea calităţii serviciilor turistice de promovare şi ridicarea acestora la standarde europene cu implicaţii pozitive asupra sectorului turistic: realizarea unei baze de date extensive de informaţii text, audio şi video pentru fiecare resursă turistică promovată; asigurarea unei surse complete de informaţii turistice ("one stop shop") prin intermediul portalului de informare turistică www.infoturism-moldova.ro ; distribuirea de cataloage şi CD-uri de prezentare a resurselor turistice promovate către cel puţin 500 agenţii turistice la nivel naţional; participare la târguri de turism pentru a promova resursele turistice; atragerea unei varietăţi mai mari de segmente de turişti prin intermediul portalului de informare turistică www.infoturism-moldova.ro; creşterea vizibilităţii resurselor promovate şi implicit ale Regiunii Nord-Est la nivel naţional prin intermediul portalului de informare turistică; a inserţiilor în reviste de specialitate, promovare la două târguri de turism, prin catalog şi CD-uri de prezentare.

citeşte mai departe...


BIBLIOGRAFIE:


Sursa: http://www.curierulnational.ro , 2011