Pagina principală
 



ENDA
   Listă alfabetică articole
   Ultimele articole
   Clasament articole
   Hartă articole
   Asoc. Cult. Enciclopedia Dacica (2)
   Echipa ENDA (4)
   Activități ENDA (2)
   Voluntariat ENDA (5)
   Comunicate ENDA (3)
   Rapoarte de activitate (3)
LEGIO DACICA
   Prezentare (1)
   Activități (8)
   Poveștile Legio Dacica (15)
GENERALITĂŢI
   Terra Dacorum (24)
   Economia (12)
   Arta (6)
SOCIAL
   Regii (15)
   Personaje (6)
   Societate (3)
   Origini (2)
   Triburi (82)
   Împăraţii traco-daci (1)
SPIRITUALITATE ŞI CULTURĂ
   Ştiinţă (1)
   Kogaionon (7)
FENOMENUL MILITAR
   Armele (34)
   Seniorii războiului (7)
   Arhitectura militară (4)
   Cetăţile (20)
   Războaiele dacilor (17)
   Civis Romanus (7)
   Romanii (3)
CONEXE
   Dinastii imperiale (2)
   Migraţiile (10)
   Etnografica (6)
   Apoulon (5)
BIBLIOTECA VECHE
   Cuprins
   Surse elene (103)
   Surse latine (140)
   Surse româneşti (97)
   Surse diverse (9)
   Lapidarium (7)
   Traduceri (177)
BIBLIOTECA CONTEMPORANĂ
   Articole online
   Cărți online
   Periodice (58)
   Recenzii (12)
   Articole știinţifice (1)
   Repertorii arheologice (3)
   Surse contemporane (9)
BIBLIOTECA PDF
   Surse contemporane (8)
   Surse vechi (7)
UNIVERSITARIA
   Lucrări de licenţă (2)
   Cursuri (4)
ISTORIA ALTFEL
   Dacia 3D (10)
   Arheologie experimentală (3)
   Trupe de reconstituire istorică (1)
   Reconstituiri istorice (1)
   Filme artistice (4)
   Grafică (3)
   Poezii (12)
   Legende şi povestiri (3)
   English papers (55)
ZIARUL PERSONAL
   Borangic Cătălin (35)
   Marcu Marius (5)
   Velico Dacus (57)
MULTIMEDIA
   Imagini
   Video (34)
   Podcast (1)
INTERNET
   Resurse WWW (2)
   Ştiri (430)
   Diverse (2)


Pagina principalăHartă siteArhivă ştiriListă alfabetică articoleClasament articoleContact ENDA pe FacebookCanal Youtube ENDAENDA pe TwitterNoutăţi ENDA prin canal RSSAbonare newsletter Distribuie pe FacebookDistribuie pe TwitterDistribuie prin email

SARMIZEGETUSA REGIA ŞI ULPIA TRAIANA VOR FI PROMOVATE TURISTIC DIN BANI EUROPENI. PARTENERIAT ÎNTRE CONSILIUL JUDEŢEAN HUNEDOARA, UNIVERSITATEA „BABEŞ-BOLYAI” ŞI O FIRMĂ DE CONSULTANŢĂ EUROPEANĂ

PRECIZARE! Prezentul material NU este o producție ENDA, este o preluare de informație în baza legii 8/1996, Cap. III, Art. 9, Pct. e. Textul de mai jos nu este un material științific, ci un articol de presă, prezentarea lui nu are caracter de informare ci evenimențial și nu reflectă punctul de vedere al ENDA, ci al autorului materialului.


Autorităţi, specialişti şi experţi

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a semnat miercuri un parteneriat cu Universitatea „Babeş-Bolyai” (UBB) din Cluj Napoca şi cu firmă de consultanţă Orban Biriş pentru promovarea turistică prin proiecte din fonduri europene a două importante obiective istorice din judeţ – Sarmizegetusa Regia şi Ulpia Traiana Sarmizegetusa.
Reprezentanţii CJ Hunedoara spun că parteneriatul este deocamdată axat pe turism şi urmăreşte o serie de obiective foarte clare - cercetare arheologică sistematică, valorificare şi reabilitare a patrimoniului şi promovarea internaţională a celor două obiective istorice. Preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, consideră că cei doi parteneri pot ajuta administraţia judeţeană să obţină fonduri europene prin proiecte profesioniste care să fie eligibile la finanţare. „Datorită calificării pe care o au cei doi parteneri sper să obţin şi mai mulţi bani pentru judeţul Hunedoara din fonduri externe, de la Comunitatea Europeană, conştient fiind de faptul că accesarea va fi din ce în ce mai grea, concurenţa fiind din ce în ce mai mare. Dacă nu ai nişte proiecte bine puse la punct făcute de nişte specialişti şi nu după ureche n-ai nicio şansă şi nu îmi pot permite să pierdem vreun leu care ar putea veni în judeţul Hunedoara pentru investiţii şi nu numai”, a declarat Mircea Moloţ.

„E nevoie de strategii care să atragă turişti”

Reprezentantul firmei de consultanţă, Leonard Orban, consideră că judeţul Hunedoara are un potenţial turistic important care merită promovat în ansamblul său. Un asemenea proiect este o provocare care poate avea succes prin strategii bine gândite, realizate treptat. „Cred că este nevoie de o strategie integrată de promovare a întregului judeţ. Există foarte multe obiective care pot să fie foarte interesante pentru turiştii europeni şi cei din afara Europei. Credem că o abordare integrată, sigur pas cu pas, este necesară şi ea poate să aibă succes. O asemenea abordare trebuie gândită nu numai izolat, să spunem proiecte pentru Regia sau pentru Ulpia Traiana, ci trebuie gândite inclusiv cum se valorifică proiectele care o să fie implementate, pentru că am văzut în diferite părţi, în special aici, în Transilvania, obiective care au fost reabilitate sau au fost complet renovate cu bani europeni, dar în continuare nu atrag turişti”, susţine Orban.
UBB vine în acest parteneriat cu specialiştii, cercetătorii şi cu expertiza ei. Prorectorul universităţii, Ioan Bolovan, este convins că se pot face lucruri mari pentru judeţul Hunedoara. „Împreună pornim la drum cu încredere că, prin expertiza academică pe care o putem asigura, venim în întâmpinarea nevoilor comunităţii locale pentru a identifica împreună cele mai bune surse de finanţare să punem în valoare imensul patrimoniu al judeţului Hunedoara pentru că putem genera o dezvoltare microregională de succes care să fie model în România şi nu numai. Avem convingerea că, împreună cu partenerii noştri, vom dezvolta lucruri durabile în judeţul dumneavoastră, de interes în primul rând local, dar cu impact regional şi naţional”, a declarat Ioan Bolovan.

citeşte mai departe...


BIBLIOGRAFIE:


Sursa: http://www.hunedoaramea.ro , 2013