Pagina principală
 



ENDA
   Listă alfabetică articole
   Ultimele articole
   Clasament articole
   Hartă articole
   Asoc. Cult. Enciclopedia Dacica (2)
   Echipa ENDA (4)
   Activități ENDA (2)
   Voluntariat ENDA (5)
   Comunicate ENDA (3)
   Rapoarte de activitate (3)
LEGIO DACICA
   Prezentare (1)
   Activități (8)
   Poveștile Legio Dacica (15)
GENERALITĂŢI
   Terra Dacorum (24)
   Economia (12)
   Arta (6)
SOCIAL
   Regii (15)
   Personaje (6)
   Societate (3)
   Origini (2)
   Triburi (82)
   Împăraţii traco-daci (1)
SPIRITUALITATE ŞI CULTURĂ
   Ştiinţă (1)
   Kogaionon (7)
FENOMENUL MILITAR
   Armele (34)
   Seniorii războiului (7)
   Arhitectura militară (4)
   Cetăţile (20)
   Războaiele dacilor (17)
   Civis Romanus (7)
   Romanii (3)
CONEXE
   Dinastii imperiale (2)
   Migraţiile (10)
   Etnografica (6)
   Apoulon (5)
BIBLIOTECA VECHE
   Cuprins
   Surse elene (103)
   Surse latine (140)
   Surse româneşti (97)
   Surse diverse (9)
   Lapidarium (7)
   Traduceri (177)
BIBLIOTECA CONTEMPORANĂ
   Articole online
   Cărți online
   Periodice (58)
   Recenzii (12)
   Articole știinţifice (1)
   Repertorii arheologice (3)
   Surse contemporane (9)
BIBLIOTECA PDF
   Surse contemporane (8)
   Surse vechi (7)
UNIVERSITARIA
   Lucrări de licenţă (2)
   Cursuri (4)
ISTORIA ALTFEL
   Dacia 3D (10)
   Arheologie experimentală (3)
   Trupe de reconstituire istorică (1)
   Reconstituiri istorice (1)
   Filme artistice (4)
   Grafică (3)
   Poezii (12)
   Legende şi povestiri (3)
   English papers (55)
ZIARUL PERSONAL
   Borangic Cătălin (35)
   Marcu Marius (5)
   Velico Dacus (57)
MULTIMEDIA
   Imagini
   Video (34)
   Podcast (1)
INTERNET
   Resurse WWW (2)
   Ştiri (430)
   Diverse (2)


Pagina principalăHartă siteArhivă ştiriListă alfabetică articoleClasament articoleContact ENDA pe FacebookCanal Youtube ENDAENDA pe TwitterNoutăţi ENDA prin canal RSSAbonare newsletter Distribuie pe FacebookDistribuie pe TwitterDistribuie prin email

SELFIE LA MUZEU, METODĂ INEDITĂ DE ATRAGERE A TINERILOR LA MUZEUL DE ISTORIE DIN ZALĂU

PRECIZARE! Prezentul material NU este o producție ENDA, este o preluare de informație în baza legii 8/1996, Cap. III, Art. 9, Pct. e. Textul de mai jos nu este un material științific, ci un articol de presă, prezentarea lui nu are caracter de informare ci evenimențial și nu reflectă punctul de vedere al ENDA, ci al autorului materialului.


22 octombrie 2014


O metodă inedită de a trage tinerii la muzeu, respectiv un concurs ce propunere acestei categorii de vârstă realizarea de selfie-uri în sălile expoziţionale ale Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă din Zalău, a fost pusă la cale de instituţia de cultură menţionată pentru a creşte numărul vizitatorilor expoziţiei de bază recent inaugurată.
„Îţi faci selfie încă de când nu ştiai că se spune aşa? Tu eşti omul nostru! Fă-ţi unul în Muzeul din Zalău şi încarcă-l pe Facebook sau Instagram cu #selfiemuzeu. Atât! Intri automat în concurs”, se afirmă într-un anunţ promovat de muzeu pe pagina sa din reţeaua de socializare Facebook.
Concursul este dotat cu premii în bani, respectiv 200 de lei pentru premiul I, 150 de lei premiul II şi 100 de lei premiul III. Câştigătorul va fi desemnat de utilizatori, respectiv fotografiile cu cele mai multe like-uri, comentarii, dar şi în funcţie de creativitatea fotografiei încărcate, intrarea în muzeu fiind gratuită pentru cei care participă la concurs.
„Ne-am gândit să atragem acea categorie de tineri cu vârstele cuprinse între 13 şi 19 ani, pentru care noile tehnologii şi gadgeturile precum telefoanele mobile sau tabletele sunt foarte importante. Concursul nostru are un dublu scop: pe de o parte, cei care vin la muzeu vor fi purtători de mesaj, în sensul că pot spune mai departe ce au văzut aici, iar, pe de altă parte, vom avea, din fotografiile realizate, o imagine a celor mai atractive săli din muzeu”, a declarat marţi, pentru AGERPRES, directorul Muzeului Judeţean de Istorie şi Artă, Corina Bejinariu.
Ea a adăugat că s-a încercat atragerea tinerilor prin altfel de iniţiative decât tradiţionalele vizite cu clasa sau organizarea unor simpozioane sau prelegeri, mai puţin atractive pentru această categorie de vârstă. Inedita campanie beneficiază şi de un videoclip de promovare, postat pe reţele de socializare.
Corina Bejinariu a precizat că se încearcă atragerea publicului prin campanii ce vizează anumite categorii de vârstă, după tineri urmând alte campanii pentru pensionari, care dispun de timp liber pentru a putea vizita muzeul.
Noua expoziţie de bază a muzeului din Zalău, realizată într-un concept de reconstituiri istorico-tematice catalogat ca unul dintre cele mai moderne din ţară, a fost inaugurată în vara acestui an, după 30 de ani de la ultima reamenajare.

citeşte mai departe...


BIBLIOGRAFIE:


Sursa: http://www.agerpres.ro , 2014