Pagina principală
 ENDA
   Listă alfabetică articole
   Ultimele articole
   Clasament articole
   Hartă articole
   Asoc. Cult. Enciclopedia Dacica (2)
   Echipa ENDA (4)
   Activități ENDA (2)
   Voluntariat ENDA (5)
   Comunicate ENDA (3)
   Rapoarte de activitate (3)
LEGIO DACICA
   Prezentare (1)
   Activități (8)
   Poveștile Legio Dacica (15)
GENERALITĂŢI
   Terra Dacorum (24)
   Economia (12)
   Arta (6)
SOCIAL
   Regii (15)
   Personaje (6)
   Societate (3)
   Origini (2)
   Triburi (82)
   Împăraţii traco-daci (1)
SPIRITUALITATE ŞI CULTURĂ
   Ştiinţă (1)
   Kogaionon (7)
FENOMENUL MILITAR
   Armele (34)
   Seniorii războiului (7)
   Arhitectura militară (4)
   Cetăţile (20)
   Războaiele dacilor (17)
   Civis Romanus (7)
   Romanii (3)
CONEXE
   Dinastii imperiale (2)
   Migraţiile (10)
   Etnografica (6)
   Apoulon (5)
BIBLIOTECA VECHE
   Cuprins
   Surse elene (103)
   Surse latine (140)
   Surse româneşti (97)
   Surse diverse (9)
   Lapidarium (7)
   Traduceri (177)
BIBLIOTECA CONTEMPORANĂ
   Articole online
   Cărți online
   Periodice (58)
   Recenzii (12)
   Articole știinţifice (1)
   Repertorii arheologice (3)
   Surse contemporane (9)
BIBLIOTECA PDF
   Surse contemporane (8)
   Surse vechi (7)
UNIVERSITARIA
   Lucrări de licenţă (2)
   Cursuri (4)
ISTORIA ALTFEL
   Dacia 3D (10)
   Arheologie experimentală (3)
   Trupe de reconstituire istorică (1)
   Reconstituiri istorice (1)
   Filme artistice (4)
   Grafică (3)
   Poezii (12)
   Legende şi povestiri (3)
   English papers (55)
ZIARUL PERSONAL
   Borangic Cătălin (35)
   Marcu Marius (5)
   Velico Dacus (57)
MULTIMEDIA
   Imagini
   Video (34)
   Podcast (1)
INTERNET
   Resurse WWW (2)
   Ştiri (430)
   Diverse (2)


Pagina principalăHartă siteArhivă ştiriListă alfabetică articoleClasament articoleContact ENDA pe FacebookCanal Youtube ENDAENDA pe TwitterNoutăţi ENDA prin canal RSSAbonare newsletter Distribuie pe FacebookDistribuie pe TwitterDistribuie prin email

ZECI DE TINERI SE VOR JUCA „DE-A DACII ŞI ROMANII” ÎN TABĂRA DE LA COSTEŞTI

PRECIZARE! Prezentul material NU este o producție ENDA, este o preluare de informație în baza legii 8/1996, Cap. III, Art. 9, Pct. e. Textul de mai jos nu este un material științific, ci un articol de presă, prezentarea lui nu are caracter de informare ci evenimențial și nu reflectă punctul de vedere al ENDA, ci al autorului materialului.


4 august 2015


Un număr de 60 de tineri, din mai multe judete, cu vârste cuprinse între 14 şi 35 de ani, participă, în această săptămână, la „Tabăra naţională de cultură, tradiţii şi civilizaţie dacică şi romană” la Centrul de Agrement Costeşti. Pe parcursul celor şase zile de tabară, tinerii îşi vor îmbogăţii cunoştinţele legate de istoria, cultura, tradiţiile şi civilizaţia dacică şi romană, prin participarea la cursuri tematice, cât şi prin vizite la cetăţile dacice din zonă.
Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Hunedoara, organizează la Centrul de Agrement Costeşti, „Tabăra naţională de cultură, tradiţii şi civilizaţie dacică şi romană”, în perioada 3-8 august. Tabăra face parte din Programul de Tabere Naţionale, organizat şi finanţat de Ministerul Tineretului şi Sportului. În cadrul acestui program, Direcţiile Judeţene pentru Sport şi Tineret din 22 de judeţe organizează 32 de tabere cu diverse teme. În acest an, la cea de a şaptea ediţie a Tabarei naţionale de cultură, tradiţii şi civilizaţie dacică şi romană, DJST Hunedoara îşi propune dezvoltarea şi diversificarea acţiunilor de timp liber, vacanţă, sport şi turism pentru tineri. Dintre cei 95 de tineri care au dorit să participe în tabără, comisia de selecţie din cadrul DJST Hunedoara, pe baza criteriilor stabilite, a ales 60 de persoane, din mai multe judeţe, pentru care Ministerul Tineretului şi Sportului va suporta costul cazării, mesei, a serviciilor de animare şi a materialelor consumabile.
Pe parcursul celor şase zile pe care le vor petrece în tabără, tinerii îşi vor putea îmbogăţi cunoştinţele legate de istoria şi civilizaţia dacică şi romană, prin participarea la cursuri tematice, cât şi prin vizite la cetăţile dacice Blidaru şi Costeşti, dar şi la Sarmizegetusa Regia. Pentru ca procesul de învăţare să fie cât mai activ, tinerii vor fi împărţiţi în grupuri reprezentând dacii şi romanii, fiecare grup fiind reunit sub steagul propriu. Mai mult, în cadrul acestora vor fi organizate jocuri legate de aspecte de viaţă ale dacilor şi romanilor, dar şi de tehnica de luptă a acestora. Competiţia dintre grupurile rivale va fi permanentă în această săptămână, tinerii concurând atât pe plan intelectual, cât şi fizic, în concursuri de tras la ţintă cu arcul sau aruncarea suliţei, toate armele fiind confecţionate în prealabil de către tineri.

citeşte mai departe...


BIBLIOGRAFIE:


Sursa: http://www.servuspress.ro , 2015