ATELIERE DE VACANŢĂ LA MNIR
PRECIZARE! Prezentul material NU este o producție ENDA, este o preluare de informație în baza legii 8/1996, Cap. III, Art. 9, Pct. e. Textul de mai jos nu este un material științific, ci un articol de presă, prezentarea lui nu are caracter de informare ci evenimențial și nu reflectă punctul de vedere al ENDA, ci al autorului materialului.
|
10 iulie 2016
Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) desfăşoară în perioada vacanţei de vară a şcolarilor atelierul educativ şi de creaţie intitulat „Simboluri ale strămoşilor noştri”, în cadrul programului „Atelierul de vacanţă”, care va avea loc în zilele de miercuri şi vineri, începând cu ora 11:00, la sediul muzeului din Calea Victoriei, nr.12, Bucureşti. Datele în care se va desfăşura atelierul sunt: 6,8,13 iulie, respectiv 10,12,17,19,24,26,31 august 2016.
Pe parcursul atelierului, participanţii vor descoperi poveştile unor simboluri ale dacilor şi ale romanilor – stindardul dacilor „draco”, însemnele legiunilor romane – precum şi ale unor obiecte de patrimoniu din colecţiile muzeului, cum sunt brăţările dacice din aur de la Sarmizegetusa, pentru început. Din toamnă, odată cu reînceperea şcolii, atelierul va continua cu noi simboluri – coiful de la Coţofeneşti şi coroana din oţel a regilor României. Activitatea constă, de asemenea, în realizarea, prin desen, tehnica decupajului şi a colajului, a unor „replici”, la alegere, ale acestor simboluri ale strămoşilor noştri – simboluri ale credinţei, puterii sau ale rangului social. Atelierul debutează cu o scurtă vizită în expoziţiile permanente ale muzeului – „Copia Columnei lui Traian” şi „Tezaur Istoric”, având durata de 90 minute şi costul de participare de 17 lei. Atelierul este destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 4 şi 12 ani. Înscrierile se fac telefonic la numărul 021.315.82.07/interior 1008 sau prin e-mail la adresa inscrierimnir@gmail.com (Compartimentul de Educaţie Muzeală, Marketing Cultural, Relaţii cu Publicul, persoană de contact Gabriela Necula – muzeograf), cu cel puţin două zile înainte de data la care va avea loc atelierul. Pentru desfăşurarea în condiţii optime a activităţii este necesar ca numărul de participanţi să fie cuprins între 10 (minimum) şi 25 (maximum).
citeşte mai departe...
BIBLIOGRAFIE:
Sursa: http://www.mnir.ro , 2016 |