Pagina principală
 ENDA
   Listă alfabetică articole
   Ultimele articole
   Clasament articole
   Hartă articole
   Asoc. Cult. Enciclopedia Dacica (2)
   Echipa ENDA (4)
   Activități ENDA (2)
   Voluntariat ENDA (5)
   Comunicate ENDA (3)
   Rapoarte de activitate (3)
LEGIO DACICA
   Prezentare (1)
   Activități (8)
   Poveștile Legio Dacica (15)
GENERALITĂŢI
   Terra Dacorum (24)
   Economia (12)
   Arta (6)
SOCIAL
   Regii (15)
   Personaje (6)
   Societate (3)
   Origini (2)
   Triburi (82)
   Împăraţii traco-daci (1)
SPIRITUALITATE ŞI CULTURĂ
   Ştiinţă (1)
   Kogaionon (7)
FENOMENUL MILITAR
   Armele (34)
   Seniorii războiului (7)
   Arhitectura militară (4)
   Cetăţile (20)
   Războaiele dacilor (17)
   Civis Romanus (7)
   Romanii (3)
CONEXE
   Dinastii imperiale (2)
   Migraţiile (10)
   Etnografica (6)
   Apoulon (5)
BIBLIOTECA VECHE
   Cuprins
   Surse elene (103)
   Surse latine (140)
   Surse româneşti (97)
   Surse diverse (9)
   Lapidarium (7)
   Traduceri (177)
BIBLIOTECA CONTEMPORANĂ
   Articole online
   Cărți online
   Periodice (58)
   Recenzii (12)
   Articole știinţifice (1)
   Repertorii arheologice (3)
   Surse contemporane (9)
BIBLIOTECA PDF
   Surse contemporane (7)
   Surse vechi (7)
UNIVERSITARIA
   Lucrări de licenţă (2)
   Cursuri (4)
ISTORIA ALTFEL
   Dacia 3D (10)
   Arheologie experimentală (3)
   Trupe de reconstituire istorică (1)
   Reconstituiri istorice (1)
   Filme artistice (4)
   Grafică (3)
   Poezii (12)
   Legende şi povestiri (3)
   English papers (55)
ZIARUL PERSONAL
   Borangic Cătălin (35)
   Marcu Marius (5)
   Velico Dacus (57)
MULTIMEDIA
   Imagini
   Video (34)
   Podcast (1)
INTERNET
   Resurse WWW (2)
   Ştiri (429)
   Diverse (2)


Pagina principalăHartă siteArhivă ştiriListă alfabetică articoleClasament articoleContact ENDA pe FacebookCanal Youtube ENDAENDA pe TwitterNoutăţi ENDA prin canal RSSAbonare newsletter Distribuie pe FacebookDistribuie pe TwitterDistribuie prin email

DACOMANII „LOVEŞTE” DIN NOU!

Velico Dacus, luni, 21 iulie 2014


Am fost martorului unui experiment ad-hoc, eram tentat să spun şi inedit dar este departe de a fi primul, care să demonstreze de ce teoriile emanate din cercurile dacomane sunt prostii.
Totul a început cu plasarea strategică unui material într-un cerc tangenţial cu cel al dacomanilor. Acesta a fost împachetat corespunzător iar dacomanii l-au preluat instantaneu. De ce pe acesta şi nu din altă sursă? Deoarece ştirea a fost publicată pe nenumărate situri, inclusiv româneşti, inclusiv de ştiri care se actualizează aproape instantaneu. Ştirea „plantată” a fost de pe un site străin şi nu chiar primul în motoarele de căutare.
Ştirea plantată se referă la nişte urme vechi de Homo Sapiens, descoperite într-o peşteră din România, despre care nişte oameni de ştiinţă străini au afirmat că ar fi mai vechi decât se estimase iniţial. Puteţi accesa articolul AICI.
Ei bine, dacomanii, l-au preluat instant şi l-au publicat AICI. No şi care-i problema? No, problema îi că din articolul original care zice: „Human footprints found in Romania’s Ciur-Izbuc Cave represent the oldest such impressions in Europe, and perhaps the world, researchers say. [...] Published ages for other H. sapiens footprints in Europe and elsewhere go back no more than 33,000 years. At a 2011 conference, scientists said that H. sapiens tracks at Tanzania’s Engare Sero site were 120,000 years old. Those findings have not been published yet, suggesting to Webb a problem with dating or footprint authenticity. Nearly 1-million-year-old footprints of modern human ancestors were recently documented at a British site.”. Adicătelea că aceste urme, ar fi cele mai vechi din Europa dar în pofida acelui „probabil şi din lume”, aşa ceva este imposibil. În lume există urme lăsate de Homo Sapiens, mult mai vechi de 35.000 de ani. Dar dacomanii au declarat: „Cele mai vechi urme de pasi din lume au fost descoperite in Romania”. Aţi înţeles? Ce rost are să citeşti atent? Ce rost are să coroborezi informaţiile cu alte surse istorice? Păi are vreun rost devreme ce eşti semidoct, îţi gâdilă orgoliul şi îţi creşte afacerea?
Dacomanii nu citesc decât printre rânduri şi rândurile care le convin le publică deformat. De aia dacomanii sunt semidocţi şi fac o grămadă de rău. Că oamenii sinceri care nu au timp să studieze dar le face plăcere să citească astfel de lucruri, le cred toate prostiile. Acum, există oameni care ştiau de mult timp acest fapt, există oameni care îi cred orbeşte oricâte argumente le-ai pune în faţă şi există oameni care, poate citind acest articol, vor înţelege să nu-i mai citească. Sau măcar să-i citească critic. Adică „velico”, cum ar veni pe latină, pentru cei s-au burzuluit pe aici că ce-i cu numele ăsta slav şi care nu au fost în stare să caute pe un dicţionar online ce înseamnă. Sau altfel spus, dacomanii, mai ales cei de pe Adevăruri tulburătoare, nu fac cercetare sau „documentare”, fac jurnalism. Iar jurnalismul nu e ştiinţă. Nici măcar populară. E afacere.


BIBLIOGRAFIE:


Sursa: http://velicodacus.blogspot.com/2014/07/ajuns-si-eu-dupa-mai-multe-retineri-sa.html, 2019