Pagina principală
 ENDA
   Listă alfabetică articole
   Ultimele articole
   Clasament articole
   Hartă articole
   Asoc. Cult. Enciclopedia Dacica (2)
   Echipa ENDA (4)
   Activități ENDA (2)
   Voluntariat ENDA (5)
   Comunicate ENDA (3)
   Rapoarte de activitate (3)
LEGIO DACICA
   Prezentare (1)
   Activități (8)
   Poveștile Legio Dacica (15)
GENERALITĂŢI
   Terra Dacorum (24)
   Economia (12)
   Arta (6)
SOCIAL
   Regii (15)
   Personaje (6)
   Societate (3)
   Origini (2)
   Triburi (82)
   Împăraţii traco-daci (1)
SPIRITUALITATE ŞI CULTURĂ
   Ştiinţă (1)
   Kogaionon (7)
FENOMENUL MILITAR
   Armele (34)
   Seniorii războiului (7)
   Arhitectura militară (4)
   Cetăţile (20)
   Războaiele dacilor (17)
   Civis Romanus (7)
   Romanii (3)
CONEXE
   Dinastii imperiale (2)
   Migraţiile (10)
   Etnografica (6)
   Apoulon (5)
BIBLIOTECA VECHE
   Cuprins
   Surse elene (103)
   Surse latine (140)
   Surse româneşti (97)
   Surse diverse (9)
   Lapidarium (7)
   Traduceri (177)
BIBLIOTECA CONTEMPORANĂ
   Articole online
   Cărți online
   Periodice (58)
   Recenzii (12)
   Articole știinţifice (1)
   Repertorii arheologice (3)
   Surse contemporane (9)
BIBLIOTECA PDF
   Surse contemporane (7)
   Surse vechi (7)
UNIVERSITARIA
   Lucrări de licenţă (2)
   Cursuri (4)
ISTORIA ALTFEL
   Dacia 3D (10)
   Arheologie experimentală (3)
   Trupe de reconstituire istorică (1)
   Reconstituiri istorice (1)
   Filme artistice (4)
   Grafică (3)
   Poezii (12)
   Legende şi povestiri (3)
   English papers (55)
ZIARUL PERSONAL
   Borangic Cătălin (35)
   Marcu Marius (5)
   Velico Dacus (57)
MULTIMEDIA
   Imagini
   Video (34)
   Podcast (1)
INTERNET
   Resurse WWW (2)
   Ştiri (429)
   Diverse (2)


Pagina principalăHartă siteArhivă ştiriListă alfabetică articoleClasament articoleContact ENDA pe FacebookCanal Youtube ENDAENDA pe TwitterNoutăţi ENDA prin canal RSSAbonare newsletter Distribuie pe FacebookDistribuie pe TwitterDistribuie prin email

ERATĂ LA „“SUNTEŢI SINGURA ŢARĂ DIN EUROPA CARE ÎŞI ARE SCRISĂ ISTORIA ÎN PROPRIUL EI AUR!!!” (BARBARA DEPPERT LIPPITZ, CEL MAI MARE EXPERT ÎN AUR DIN EUROPA). DECLARAŢII FABULOASE FĂCUTE DE UN ARHEOLOG GERMAN”

Velico Dacus, joi, 5 februarie 2015


Având în vedere că mama comerţului este să mereu „oferte” noi (lucru perfect normal), AdD ne mai face o ofertă: articolul „“Sunteţi singura ţară din Europa care îşi are scrisă istoria în propriul ei aur!!!” (Barbara Deppert Lippitz, cel mai mare expert în aur din Europa). Declaraţii fabuloase făcute de un arheolog german”. Să vedem cât de normal...
Articolul de mai sus, urmează tendinţa generală AdD, de a publica în rândurile articolelor sale (aşa cum se poate observa la o privire generală asupra lucrurilor pe care le-am semnalat în cadrul acestui blog), aproximativ jumătate lucruri acceptabile sau lăudabile şi aproximativ jumătate, lucruri ilogice, neverificabile sau în totală contradicţie cu sursele istorice vechi sau contemporane. În acest articol se vorbeşte frumos despre ţara noastră prin intermediul unui personaj serios. Nu am verificat sursa acestor citate pentru a vedea dacă sunt scoase din context sau nu. Şi nici nu o voi face. De asemenea, ridică şi unele probleme valide din învăţământul şi istoriografia românească.
Dar blogul de faţă are ca şi scop evidenţierea erorilor din articolele cu privire la Antichitatea românească cu speranţa că cei de la AdD vor învăţa, într-un final, să-şi redirecţioneze energia prin metode mai corecte (deşi realitatea ne zdruncină aceste vise) dar mai ales pentru ca oamenii care nu au acces facil la informaţie istorică să aibă o alternativă mai corectă la erorile ce apar în materialele realizate de către AdD.
Erorile care apar în acest articol sunt:
1. Exacerbarea rolului culturii şi civilizaţiei dacice în contextul european (cuvinte care nu presupun aducerea lor pe loc nemeritat de scăzut).
2. Exacerbarea nejustificată a culturii şi civilizaţiei dacice, mai exact, dacii au creat multe lucruri frumoase în aur dar cine a vizitat marile muzee europene a putut vedea în cantităţi uriaşe, lucruri create de către contemporanii dacilor, cel puţin la fel de frumoase ca şi cele de pe aceste meleaguri. Lucru care nu ştirbeşte valoarea artefactelor dacice, atâta doar că trebuie să le privim exact pe etajul pe care se află.
3. Atacul la persoane. Acest lucru este greşit dacă stă în fruntea articolului. Total greşit. Lupta trebuie să se facă pe idei şi concluziile legate de persoane doar ca şi ... concluzie.
4. Dacă cineva consideră că trebuie să ducă o luptă cu o anumită idee (generată de o persoană până la urmă), trebuie să o facă cu metode oneste şi corecte.
5. Din nou, se utilizează scopuri oculte, concentrate şi intenţionate de deturnare a istoriei româneşti. Noi nu spunem că nu ar putea fi aşa, dar pe ce se bazează oare cei de la AdD? Or fi chiar aşa de informaţi? Personal, mă îndoiesc!
Să nu uităm: scopul nu scuză mijloacele! Un rău nu se îndreaptă cu un alt rău! Dacă există lucruri care pot fi îndreptate în istoriografia românească, asta înseamnă că trebuie să generăm şi alte rele? Acesta considerăm noi că este poate cel mai mare deserviciu adus culturii româneşti de către AdD, pe lângă cele câteva lucruri bune pe care le fac.


BIBLIOGRAFIE:


Sursa: http://velicodacus.blogspot.com/2015/02/erata-la-sunteti-singura-tara-din.html, 2019